18χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών. Αναζητούσε γυμνές φωτογραφίες ανήλικων αγοριών μέσω Facebook

18χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών. Αναζητούσε γυμνές φωτογραφίες ανήλικων αγοριών μέσω Facebook


Λευκωσία: Χρησιμοποιούσε ψεύτικο προφίλ ανήλικου κοριτσιού στο facebook με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζει γυμνές φωτογραφίες ανήλικων αγοριών. Επίσης, κατείχε παράνομα 5.519 αρχεία εικόνας και 26 αρχεία βίντεο με σκηνές παιδικής πορνογραφίας.  
Ο 18χρονος συνελήφθη μετά από παράπονο 14χρονου και της μητέρας του προς το Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «Cyber Ethics», οπότε αποκαλύφθηκε μια σειρά σοβαρών αδικημάτων με πρώτο την πλαστογραφία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.   Επίσης, αποκαλύφθηκε η διάπραξη 16 κατηγοριών για το αδίκημα της πρόκλησης παιδιού με ηλεκτρονικό μέσο για συμμετοχή του σε παιδική πορνογραφία και 12 κατηγορίες για το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας σε ηλεκτρονική μορφή. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου 2013 και 31 Ιανουαρίου 2014, και ο κατηγορούμενος τα παραδέχθηκε αμέσως.   
Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε στο facebook γυναικείο όνομα και παρουσιαζόταν σαν κορίτσι 15 χρονών, ενώ ανάρτησε επίσης φωτογραφίες άγνωστης κοπέλας με σκοπό να πλησιάζει και να συνομιλεί με ανήλικα αγόρια από 12 μέχρι 15 χρονών. Μετά την επικοινωνία, ο κατηγορούμενος ως κορίτσι έστελνε φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών ως δικές του και ζητούσε παράλληλα από τα αγόρια να του αποστείλουν γυμνές φωτογραφίες τους. Έτσι εξασφάλισε από 16 ανήλικους τις γυμνές φωτογραφίες τους.   
Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής, ο συνήγορος Ηλίας Στεφάνου ανέφερε ότι αιτία της επιλήψιμης δραστηριότητας του πελάτη του ήταν ο απροσδόκητος χωρισμός του έπειτα από επιθυμία της κοπέλας του με την οποία διατηρούσε δεσμό για δύο χρόνια και με την οποία είχε την πρώτη του σεξουαλικά ολοκληρωμένη σχέση. Ο χωρισμός, του δημιούργησε πολλά ερωτηματικά για τον ανδρισμό του και ταυτόχρονα αισθάνθηκε απογοήτευση και αποστροφή τόσο έναντι της κοπέλας αυτής όσο και έναντι του γυναικείου φύλου.   
Καταδικάζοντας τον κατηγορούμενο σε 12 μήνες φυλάκιση οι τρεις Δικαστές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, Λένα Δημητριάδου-Ανδρέου (Πρόεδρος) Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Μαρίνα Παπαδοπούλου (Μέλη), τόνισαν ότι αυτός ενεργώντας με δόλιο τρόπο χρησιμοποίησε για τους δικούς του άνομους σκοπούς το διαδίκτυο, έναν χώρο τον οποίο νεαρά πρόσωπα χρησιμοποιούν εκτεταμένα, όχι για να επικοινωνήσει αλλά για να προκαλέσει τη συμμετοχή ανήλικων αγοριών σε παιδική πορνογραφία και να εξασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο υλικό παιδικής πορνογραφίας.   Για να πετύχει δε τον σκοπό του ο κατηγορούμενος ενήργησε με σχέδιο και οργανωμένα. Παράλληλα λήφθηκε υπόψη προς όφελος του κατηγορούμενου ότι δεν διέθεσε το υλικό που πήρε από τους 16 παραπονούμενους ανήλικους.  
 Γράφει: Χριστάκης Γιαννακός


 - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/284391/anazitouse-gymnes-fotografies-anilikon-agorion-meso-facebook#sthash.GotyxnFf.dpuf

0 σχόλια :

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Copyright © 2015. NSF - National Security Forum / News
Blogger Templates